Husmanskost

Kalops

Kalops

Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet…

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till sina lammfärsbiffar med något är fetaost en given fullträff. Servera…

Levergryta med bacon

Levergryta med bacon

Levergryta är en rätt som ganska många rynkar på näsan åt, men nästan lika många älskar det. Det är en…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra i svensk husmanskost. Den sköter sig i stort sett själv…

Vinter

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rulla till toppen